Flipkart Beat The Genius is now Live starting from today. You need to give answers for all 5 questions to win assured rewards like Super Coins, Gift Vouchers, and more exciting Prizes. So what are your waiting for get started and got Flipkart app now

>> ENTER HERE


Flipkart Beat The Genius Quiz All Answers Today 10th November

Episode 1 – Prathiba Ki Khoj

1. In which state would you find khajuraho temples?


Answer. Madhya Pradesh


2. Ms Dhoni announced his retirement from international cricket with a social media post featuring which song ?


Answer. Main pal do pal ka shayar hoon


3.The former chairman of which indian business house was the first licensed pilot in india?


Answer. Tata


4. How many languages are there on the language panel of an Indian rupee note?


Answer. 15


5. A symbolic representation of what food item was found on the official flag of the nizams of hyderabad


Answer. Kulcha


Flipkart Beat The Genius 11th November Answers

Question 1.  Thalassery, Ambur, Dindigul, Kolkata, and Awadhi are types of what dish?

Answer 1: Biryani

Question 2. In June 2020 which cyclone hit the western coast of India?

Answer 2: Nisarga

Question 3. What is the Civil Aircraft Registration Country Code for planes registered in India?

Answer 3: VT

Question 4. After which Sufi saint did Emperor Akbar name his son – who became Emperor Jahangir?

Answer 4: Sheikh Salim Chishti

Question 5. Which asura in Hindu mythology was the son Vajranga & Vajrangi and could only be killed by a child?

Answer 5: Taraksura

Flipkart Beat The Genius 12th November Answers

Question 1.  Which Pandava had wives named Ulupi and Subhadra in the Mahabharata

Answer 1: Arjuna

Question 2.  The headquarters of the BCCI is located in which international cricket stadium?

Answer 2: Wankhede Stadium

Question 3. Which animal was the national animal of India immediately before the tiger?

Answer 3: Lion

Question 4. Who is the youngest Indian Born Nobel Prize winner in Literature?

Answer 4: Rudyard Kipling

Question 5. – Which Viceroy & Governor General of India was assassinated while touring the Andaman Islands?

Answer 5: Lord Mayo

Flipkart Beat The Genius 13th November Answers

Question 1) The Madhubani paintings are the traditional art form of which state?

Answer: Bihar

Question 2) Which is the only film that starred both Irrfan Khan and Rishi Kapoor?

Answer: D-Day

Question 3) In 1943-CD Desil nakh became the first Indian to head which organisation?

Answer: Reserve Bank of India

Question 4) In which country did the Indian Air Force execute Operation Cactus after their government appealed for help?

Answer: Maldives

Question 5) In which year did India win its last Olympic Gold in hockey?

Answer: 1980

Flipkart Beat The Genius 14th November Answers

Question 1. – In which state would you find mainland India’s easternmost town?

Answer 1: Arunachal Pradesh

Question 2. – Which Bangladeshi writer was forced to leave Bangladesh in 1994 for authoring the controversial novel ‘Lajja’?

Answer 2: Taslima Nasrin

Question 3. – India’s first nuclear reactor was named after which divine being from Hindu mythology?

Answer 3: Apsara

Question 4. – Whose record of most centuries in a single world cup did Rohit Sharma beat in 2019?

Answer 4: Kumar Sangakkara

Question 5. – Which river gives its name to a carnivorous dinosaur called Rajasaurus – whose fossils were found in India?

Answer 5: Narmada

Flipkart Beat The Genius 15th November Answers

Question 1. – In 2016 Bollywood movie is based on Matthunny Mathews whose effort helped save about 170000 Indians during the Indian Gulf war

Answer 1: Airlift

Question 2. – Which is Indians most spoken language after Hindi

Answer 2: Bengali

Question 3. – “Emerald, Blue and You” is the tourism tagline of which union territoty of India.

Answer 3: Andaman and Nicobar Island

Question 4. – Who was the first Sportsperson to win Rajiv Gandhi Khel Ratna

Answer 4: Vishwanathan Anand

Question 5. – Indian national mottos Satyameva jayate is taken from which ancient

Answer 5: Mundaka Upanishad


Flipkart Beat The Genius 16th November Answers

Question 1. – Which Indian business tycoon was the subject of a banned biography “The Polyester Prince”?

Answer 1: Dhirubhai Ambani

Question 2. – Which is the only national park in the world where you find an Asiatic lion?

Answer 2: Gir

Flipkart Fake or Not Answers 16 November 2020 – Click Here

Question 3. – An Ashokan capital that forms the basis for India’s state emblem is found at which place?

Answer 3: Sarnath

Question 4. – Who was the basis for the 1980’s comic book hero named “supremo”?

Answer 4: Amitabh Bacchan

Question 5. – In Hindu mythology who wields nandaka sword

Answer 5: God Vishnu

Flipkart Beat The Genius 17th November Answers

1. Which ruler built the Jama Masjid in Delhi?:

Shah Jahan

2. What is the minimum age for an Indian citizen to become a Member of the Lok Sabha?:

25

3. Which state’s movie industry is known by the name ‘Sandalwood’?:

Karnataka

4. At which important location can you find the 145-foot tall Jaipur column?:

Rashtrapati Bhavan

5. In which sport has Shiva Keshavan represented India at six consecutive Winter Olympics?:

Luge

Flipkart Beat The Genius 18th November Answers

Question 1. – Who is the only Indian to receive an Honorary Oscar for contributions to cinema?

Answer 1: Satyajit Roy

Question 2. – In Hindu mythology – Subala – the father of Shakuni – was the ruler of which kingdom?

Answer 2: Gandhara

Question 3. – How do we better know the poem ‘Tarana-e-Hind’ for which Pandit Ravi Shankar composed the music?

Answer 3: Sare Jahan Se Accha

Flipkart Fake or Not Answers 18th November 2020 – ENTER Here

Question 4. – In the 1970s which minister and former trade union leader forced Coca-Cola and IBM to leave India?

Answer 4: George Fernandes

Question 5. – Which ruling dynasty of India referred to themselves as ‘Gurkani’?

Answer 5: Mughals

Flipkart Beat The Genius 19th November Answers

1) In which city did the brand Haldiram’s start out as a small shop?

Answer : Bikaner

2) In which state did a chief minister serve for over 24 years a record for an Indian state?

Answer : Sikkim

3) Who was the chief architect responsible for building the Rashtrapati Bhavan?

Answer : Edwin Lutyens

4)  In which state would you find India’s tallest mountain south of the Himalayas?

Answer : Kerala

5) In which sport are Homi Motivala and PK Garg the only two winners of the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award?

Answer : Yachting

Flipkart Beat The Genius 20th November All Answers

1.. Which Indian player defeated Nozomi to become the world champion in her sport

Answer: PV Sindhu.

2.. Which was the first state in India to report a case of Covid-19

Answer: Kerala

3.. Who did Pranab Mukherjee defeat In the election to become president of India

Answer: PA Sagma

4.. What does the word Rafale literally mean in French

Answer: Gust of wind

5.. In the 1920s, who became India’s first female advocate

Answer: Cornelia Sorabji

Flipkart Beat The Genius 21st November Answers

1) Where is the Sulabh International Museum of Toilets located?

Answer : NEW DELHI

2) Who defeated emperor Humayun and took control of the Mughal empire?

Answer : SHER SHAH SURI

3) In which city did Sachin Tendulkar hit the first double century in men’s ODI cricket?

Answer : GWALIOR

4) In 1995 what historic first in India took place between Jyoti Basu and Union minister Sukh Ram?

Answer : First Mobile Phone Call

5) In the Mahabharata, who was the only son of Dhritarashtra to survive the Kurukshetra war?

Answer : Yuyutsu

Flipkart Beat The Genius 22nd November Answers

1. Anustup and gayatri are two of the seven horses drawing the chariot of which God in Hindu mythology

Answer: Surya

2. In which city you can find the Padmanabha Swamy temple know for the treasures in its vaults.

Answer : Thiruvananthapuram

3. Which was the first Indian company to be listed on Nasdaq

Answer : Infosys

4. As of 2019, who is the only player from the losing side to win MOM in an IPL final

Answer : Anil Kumble

5. Who is the only member of indian air force to win Param Vir chakra

Answer : Nirmaljit Singh Sekhon

Flipkart Beat The Genius 23rd November All Answers

Question 1) Which was the first Indian movie to be nominated for the Oscar for Best Foreign Language Film?

Answer: Mother India

Question 2) In which city is the headquarters of ISRO located?

Answer: Bengaluru

Question 3) Which is the only country where the Indian men’s cricket team has played in and never won a test series?

Answer: South Africa

Question 4) Where in India would you go to see the Mahatma Gandhi Marine National Park?

Answer: Andaman & Nicobar

Question 5) Which 2000-year old form of Sanskrit theatre is native to Kerala?

Answer: Koodiyattam

Flipkart Beat The Genius 24th November all Answers

1. On the occasion of which festival were people gathered in Jallianwala bagh when British troops fired upon them

Answer: Baisakhi

2.Which is the largest Union Territory in India By area.

Answer : Ladakh.

3.Who is the only indian to have scored a century in the usa in international cricket.

Answer: KL Rahul

4.Which organization was originally located in the chamber of princes in the parliament before moving to its own premises in 1958

Answer: Supreme Court

5.Neither Roses Nor Thorns is an autobiography of which supreme court judge who was a presidential candidate who lost to Giani Singh

Answer: HR khanna

Flipkart Beat The Genius 25th November all Answers

Q1: What plane was Wing Commander Abhinandan Varthaman flying when it was shot down?

Answer 1: MIG-21

Q2: Kushinagar where Buddha is said to have attained mahaparinirvana is located in which state?

Answer 2: Uttar Pradesh

Q3: Who captained the Indian mens cricket team in their 1st ever T20 international?

Answer 3: Virendra Sehwag

Q4: Which Indian company was-founded by-a man named SK Burman in 18847

Answer 4: Dabur

Q5: In which present-day country was PM Lal Bahadur Shastri when he passed away?

Answer 5: Uzbekistan

Flipkart Beat The Genius 26th November all Answers

Q1. Which company owns TikTok which was banned in India

Answer: Bytedance

Q2. In Ramayan whose bow was broken by Ram to win Sita

Answer: Shiva

Q3. Who’s independent India’s first individual Olympic medalist

Answer: KD Jadhav

Q4. Which is the only award Sholay won in Filmfare

Ans: Best editing

Q5. Which kingdom went to ruin after battling of Talikota in 1565

Answer: Vijay Nagar

Flipkart Beat The Genius 27th November all Answers

Reactions:

Post a Comment

No Spam or Abusive Language Please... All Comments with external links will be marked as Spam.. Thanks Admin@FforFree.net

 
Top